Vadászat

A Bakony hegység keleti nyúlványain több mint ezer hektár bekerített területen terül el a Fehérvárcsurgói vadászterület. A cser– és tölgyerdőkben már 1890-től a Károlyi grófok vadaskertet üzemeltettek. A kertben jelenleg mintegy 350 gímszarvasból, 500 vaddisznóból, 300 muflonból és 100 őzből álló vadpopuláció található meg. A kert legfőbb különlegessége, hogy Magyarországon csak itt élnek szikaszarvasok. E különleges trófeás vadpopuláció kialakulását a grófi család által 1910-ben betelepített japán szikaszarvas és a Szovjetunióból 1973-ban betelepített Dybovszki szikaszarvas honosításának köszönhetjük, egyedszámuk mára megközelíti a 200-at.

A vadaskert sajátosságaiból fakadóan az ide látogató vadászvendégeknek egész évben sikeres vadászati élményben lehet részük, mivel a szabad területtől eltérően itt szinte folyamatosan lehetőség nyílik gím, szika és muflon tarvad elejtésére, sőt szezonális korlátozás nélkül az év minden időszakában lőhető vaddisznó és muflon kos.
A vadaskertben a nagyobb vadállomány sűrűségnek és a szakavatott vadászati kísérők közreműködésének köszönhetően a szabad területi vadászatnál lényegesen jobb találati eredménnyel zárulnak mind az egyéni (les, cserkelés), mind a csoportos (hajtás, riglizés) vadászatok.

A vadaskertben történő vadászatok esetén a VADEX Mezőföldi Zrt. bérvadászati árjegyzékében közzétett kilövési árak érvényesek.